Winst voor Hockey Heeze Dames 1

Na twee verloren potten op rij vond coach René het hoog tijd voor een pittige trainingsweek. Hij zette woensdag iedereen op scherp, hoog tijd voor 3 punten deze zondag. Onze vaste invallers van de A1 hadden deze zondag vrij, waardoor de training met een grote groep fanatiek plaats vond. Dit gaf de dames van Heeze genoeg vertrouwen om vol voor de winst te gaan.

Dames 1 Nova staat vandaag op het programma. Dat belooft een pittige tegenstander te zijn afkomstig uit de eerste klasse. Momenteel staan ze één plekje boven ons, tijd voor een inhaalrace dus!

De dames van Heeze starten de wedstrijd direct met hoge druk. Dit als plan om zo snel mogelijk een doelpunt te forceren. Er werd goed gekeken en gecommuniceerd met elkaar, waardoor er weinig gaten voor Nova vielen. Echter, lieten ze ons ook niet zomaar passeren. Aan felheid ontbrak het eerste kwart niet, beide ploegen waren opzoek naar hun eerste treffer. 

Via een snelle actie van Heeze over de achterlijn moest de keepster van Nova uitkomen met een blocksliding. Speelsters werden onderuit gehaald, hetgeen leidde tot veel chaos in de cirkel. Uiteindelijk weet Roos Bogers de bal nog te raken, welke vervolgens door een verdediger van Nova op bijzondere wijze met haar hak wordt weggewerkt, strafbal! Anne de Wit liep naar de stip om deze te nemen. En jawel, snoeihard in de linkerhoek! Maar helaas werd deze afgekeurd wegens een schijnbeweging? 

Koppen omhoog en weer doorgaan. De druk werd steeds beter aangelopen, waardoor Nova ballen inleverde. Anouk Demes wist met een mooie actie meerdere speelster te passeren en eindigde met een poging op doel. De keepster wist deze bal weg te werken, Britt van der Velden wist deze op te pakken en alsnog in het doel te werken, 1-0!

Hierdoor kwamen de Dames van Heeze in een goede flow. Julia de Wit nam de bal uit, wist zelf de cirkel in te lopen, tikte de bal mooi door naar Anouk, die hem weer perfect klaar legde voor Britt. Zij kon vrij uithalen en sloeg de bal hoog het net in! 2-0.

Na rust was het vooral zaak om niet in te kakken. Maar Heeze kon de felheid behouden en wist ook in de tweede helft goed samen te spelen. Dit resulteerde in meerdere mooie aanvallen. Roos Bogers wist er nog eentje in te prikken, 3-0! Laatste kwart spraken we af de wedstrijd rustig uit te spelen. Ondanks de reddingen van Fleur Kuijten, wist toch ook Nova er nog eentje in het doel te werken, Eindstand 3-1 voor Heeze. 

Deze 3 punten brengen ons weer op een mooie vijfde plaats! Volgende week hopen we opnieuw punten binnen te slepen tegen Sint-Oederode uit.