Week van de Veiligheid 2023: Stop agressie en geweld

Soms gebeurt het dat er ruzie of problemen ontstaan in een winkel of restaurant, en soms worden klanten boos en agressief. Dit kan gebeuren zonder waarschuwing. Het is belangrijk om voorbereid te zijn.

Foto: Kaatjem. (2017, 19 januari). Kapot raam voorruit – gratis foto op Pixabay. | Tekst: Heeze-Leende. (2023u, oktober 6). Week van de Veiligheid 2023: Stop agressie en geweld.

Elk jaar, tijdens de Week van de Veiligheid (van 9 tot 15 oktober), organiseren de gemeenten, bedrijfsverenigingen, politie en regionale veiligheidsorganisaties evenementen om ondernemers en hun medewerkers te helpen om beter om te gaan met agressie, geweld en andere vormen van criminaliteit.

Dit jaar ligt de focus op het onderwerp ‘Agressie en geweld’. Steeds meer ondernemers en hun medewerkers hebben hiermee te maken, zoals boze klanten aan de kassa of onbeleefde gasten in de horeca. Het is belangrijk om te weten hoe je agressie en geweld kunt herkennen en wat je kunt doen om het te voorkomen of in te grijpen als het gebeurt.

Op de campagnewebsite deweekvandeveiligheid.nl vind je informatie over hoe je agressie en geweld kunt herkennen en wat je kunt doen om het te stoppen. De website laat ook zien welke activiteiten er tijdens deze week in het hele land worden georganiseerd.

Voor meer informatie over activiteiten in jouw regio en praktische tips om jezelf en je medewerkers te beschermen tegen agressie en geweld, kun je terecht op deweekvandeveiligheid.nl.