Waterschappen en Rijkswaterstaat waarschuwen voor mogelijk wateroverlast

Helaas zullen velen dit jaar geen witte, maar eerder een kletsnatte kerst ervaren. De aanhoudende regen zorgt voor zorgen bij de waterschappen en Rijkswaterstaat, die hun best doen om mogelijke overlast te beperken. Ondanks de genomen maatregelen bestaat er echter nog steeds een reële kans op wateroverlast, vooral met de voorspelde regenval in de komende dagen, en zeker aan het einde van de week.

Foto: Mijn Heeze | Tekst: Gemeente Heeze-Leende

Wat te doen bij wateroverlast?

Indien er geen acuut gevaar dreigt en je schade aan je woning of bedrijf hebt, wordt aangeraden zelf actie te ondernemen of een gespecialiseerd bedrijf te bellen. Eventuele schade kan vervolgens worden verhaald bij de verzekering. In het geval van overlast in de openbare ruimte, zoals ondergelopen wegen door een verstopte riolering of losliggende putdeksels, biedt een handige infographic informatie over wie je kunt bellen.

Acuut gevaar? Bel 112!

Bij acuut gevaar of levensbedreigende situaties wordt benadrukt om direct het alarmnummer 112 te bellen. Dit is van groot belang om overbelasting van het noodnummer te voorkomen en een snelle reactie op noodsituaties te waarborgen.

Hulp nodig bij verstopte riolering?

Voor problemen met een verstopte riolering in de straat kunnen burgers contact opnemen met de gemeente. Het telefoonnummer van de gemeente is 040 224 1400. Alternatief kunnen meldingen online worden gedaan via tinyurl.com/4pavacef.

Het is essentieel om alert te blijven en passende voorzorgsmaatregelen te nemen om mogelijke schade te minimaliseren. Bij aanhoudende regen wordt geadviseerd de berichtgeving en instructies van lokale autoriteiten nauwlettend te volgen.