Warme Ontvangst en Sportieve Prestaties Kenmerken Schuttersavond in Stramproy

Op zaterdagavond 28 Oktober, werd het sint Jorisgilde om 19.15 uur warm onthaald door het bestuur van de Schutterij in Stramproy. Onze delegatie, met o.a. Peter Jansen – heeft de contacten met de schutterij uit Stramproy – en Helmi Jansen, genoot van de gastvrijheid en de sportieve geest van de avond.

Foto’s en tekst aangeboden door St. Jorisgilde

De wintermaanden in de schutterij zijn gereserveerd voor binnenschieten, waarbij de ruime accommodatie een 8 meter lange schietbaan herbergt en voldoende ruimte biedt voor deelnemers om te socialiseren. De uitdaging van de avond was het “Stopjes” schieten, waarbij de schutters beginnen met een doel van 1,5 x 1,5 cm, vervolgens verkleinen naar 0,6 x 0,6 cm, en uiteindelijk richten op een “Stekske” van slechts 0,2 cm dik.

De sfeer van de avond was zeer gezellig, met goed verzorgde hapjes en drankjes. De sportieve prestaties waren even indrukwekkend, met drie van onze schutters, waaronder Toon Verguld, die foutloos schoten. De uiteindelijke winnaars van de avond waren Erik Kunnen, Jan van Lierop en Jan van Kemenade.

Het is wederzijds dat de contacten tussen hun schutterij en ons gilde als positief ervaren zijn en zeker een vervolg mogen krijgen.

© 2024 Mijn Heeze