Wagenspeltraditie KNAL viert 50e verjaardag

Tekst en foto: Anja van Hulten | Toneelvereniging KNAL

Wat in het Torenjaar 1974 begon, is uitgegroeid tot een ware traditie. Voor het 50e jaar speelt Toneelvereniging KNAL in het weekend van Strijp Kermis en Vaderdag een wagenspel: een komisch toneelstuk van minder dan een uur, in een decor op een wagen die van pleintje naar pleintje wordt gereden. Compleet met live muziek van Sambuca en het Strijps Kapelleke. Sfeer gegarandeerd!

Wagenspelen zijn dun gezaaid. Extra leuk is het dan ook dat KNAL dit jaar een compleet nieuw stuk op de planken brengt, speciaal voor de gelegenheid geschreven door oud-KNALvoorzitter André Verhees. Hij tekent ook zelf voor de regie.

Komisch

De titel van het nieuwe wagenspel is ‘Blaost um mèr up’, met hier en daar een knipoog naar het 550 jarig bestaan van het kerkgebouw van Leende. De spelersgroep bestaat uit 9 personen, van bekende KNALlers tot nieuwe gezichten. Zij nemen het publiek mee naar ‘ergens’ in Leende, waar buren hun best doen zo goed mogelijk met elkaar samen te leven. Dat levert uiteraard de nodige uitdagingen en komische situaties op…

Tijden aangepast aan EK voetbal

De voorstellingen wordt 3x gespeeld: op zaterdag 15 juni om 19.30 uur op ’t Kaetsveld in Leenderstrijp. Op zondag zijn de speeltijden aangepast zodat het publiek niet hoeft te kiezen tussen wagenspel en de EK-wedstrijd van het Nederlands elftal. Om 11.00 uur start de voorstelling achter Kloosterhof aan de Julianastraat in Leende, om 13.00 uur wordt op het pleintje aan Boschhoven gespeeld.

Entree is gratis, na afloop wordt met de (digitale) pet rondgegaan.