Vrouwen van Nu Onthullen Tegel met Milieuboodschap bij ‘t Perron

Rond 13:00 uur werden vertegenwoordigers van de pers (RTV Horizon en Mijn Heeze), leden van de Vrouwen van Nu en medewerkers van de Gemeente ontvangen door de Vrouwen van Nu bij ‘t Perron. Tijdens het wachten op de onthulling van de tegel, genoten aanwezigen van een gebakje en een kop koffie.

Foto’s: Michel Naninck/ RTV Horizon | Tekst: Joost Heessels/ MIJN Heeze

Op de tegel prijkt de tekst: ‘Hier begint de zee! Niets ingooien A.U.B.’ Deze waarschuwende boodschap wil mensen bewust maken dat plastic afval niet thuishoort op straat. Vooral plastic afval is schadelijk, omdat het nooit volledig afbreekt en uiteenvalt tot nano-plastic. Via de waterkringloop belandt dit plastic in zeeën en op het land, waar het door dieren wordt ingenomen als voedsel, en zo de voedselketen van de mens binnendringt.

Na een inleidende speech van wethouder Maike van Breugel en voorzitter Els van de Laak, veegde de wethouder symbolisch met een handveger het zand van de tegel weg, waarmee de onthulling een feit was. Vervolgens trokken de dames per fiets naar andere kernen van de gemeente om daar ook tegels te onthullen met dezelfde belangrijke boodschap.