Voordracht Paul Sterk vanavond voorgelegd aan de gemeenteraad.

Foto: Gemeente Heeze-Leende | Tekst: Redactie Mijn Heeze

De selectiecommissie heeft Paul Sterk voorgedragen als nieuwe wethouder van de gemeente Heeze-Leende. Deze voordracht wordt vanavond ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

Paul Sterk, 60 jaar oud en woonachtig in Weert, brengt een schat aan ervaring mee. Hij was van 2014 tot 2022 wethouder in Weert, verantwoordelijk voor de portefeuilles sociaal domein, zorg en welzijn, en volksgezondheid. Sterk staat bekend om zijn sterke empathische vermogen en zijn creatieve en verbindende aanpak. Zijn betrokkenheid en toegankelijkheid hebben hem populair gemaakt in de gemeenschap.

De selectieprocedure begon met 16 kandidaten, waarvan 14 met politiek-bestuurlijke ervaring. Uiteindelijk werden zes kandidaten uitgenodigd voor een eerste gesprek, waarna enkele kandidaten voor een tweede en verdiepend gesprek werden geselecteerd. De keuze voor Sterk kwam tot stand na een gewogen stemming door de acht fractievoorzitters, die een grote meerderheid voor hem uitsprak.

Achtergrond

Naast zijn politieke carrière is Sterk een gepassioneerd schrijver van proza en poëzie. Zijn literaire werk omvat romans, gedichten en liedteksten. Zijn debuutroman “Via sterren en zeemeerminnen” verscheen in 2008, gevolgd door de post-apocalyptische roman “Apostel van Tricht” in 2011. Sterk’s gedichten en verhalen zijn in diverse bundels opgenomen en te lezen in de openbare ruimte in Weert.

Sterk’s veelzijdigheid blijkt ook uit zijn functies buiten de politiek. Hij is gezondheidswetenschapper en bekleedde verschillende bestuurs- en adviesfuncties in de zorgsector. Hij is onder meer lid van de Raad van Toezicht van WeCare Beschermd Wonen en betrokken bij het lectoraat Sociale Integratie van Zuyd Hogeschool.

Zijn benoeming tot wethouder van Heeze-Leende markeert een nieuwe stap in zijn carrière, waarin hij zijn ervaring en empathie kan inzetten voor de gemeenschap. De gemeenteraad zal ook beslissen over het aantal uren dat hij zal werken, waarna het college van B&W een portefeuilleverdeling zal vaststellen zodra hij in functie is.

Met zijn achtergrond en veelzijdige talenten wordt verwacht dat Paul Sterk een waardevolle toevoeging zal zijn aan het bestuur van Heeze-Leende.