Vijftigste Boomfeestdag: Kinderen planten bomen voor een groene toekomst

Op 15 november aanstaande zullen ongeveer 100 enthousiaste kinderen uit de groepen 7 en 8 van Basisschool Trumakkers en Kindcentrum De Parel een bijzondere mijlpaal vieren. Ze zullen voor de 50e keer bomen planten in Heeze, op industrieterrein De Poortmannen (Boelakkers 26). Deze traditie begon in 1971, toen leerlingen van de Bergerhofschool in Heeze voor het eerst de grond in de gemeente verrijkten met jonge bomen. Het doel van deze jaarlijkse boomfeestdag is onder andere het vergroten van de betrokkenheid van de jeugd bij de natuur.

Foto: Beeldbank van de Leefomgeving | Bronnen: IVN Heeze-Leende/ Boomfeestdag.nl / Steenbreek.nl

Waarom de Boomfeestdag?

De Stichting Nationale Boomfeestdag heeft als doel om kinderen in groep 6 (9 en 10 jaar) meer kennis over en begrip voor de natuur bij te brengen. Dit wordt bereikt door middel van natuureducatie, met het hoogtepunt van het planten van een boom tijdens de Nationale Boomfeestdag. Het planten van een boom tijdens de basisschooljaren helpt kinderen om het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving te begrijpen en inspireert hen om zowel nu als in de toekomst hun ‘boompje’ bij te dragen.

Bomen dragen zichtbaar bij aan een groenere en gezondere leefomgeving, waarin wonen, werken en recreëren aangenaam zijn. Daarnaast spelen bomen een rol in de uitvoering van het gemeentelijk klimaatbeleid. Maar de Boomfeestdag gaat verder dan dat; het is vooral een feestelijke manier om natuureducatie te verzorgen en jonge burgers van de gemeente op een leuke en toegankelijke manier te betrekken bij hun eigen groene toekomst.

© 2024 Mijn Heeze