Vertier voor jong en oud op kasteel heeze

Foto: Mijn Heeze | Tekst: Eric C.M. van Lawick van Pabst

Kasteel Heeze opent traditiegetrouw de poorten op 2e Pinksterdag, maandag 20 mei, in het kader van de nationale Dag van het Kasteel.

Voorheen heette deze dag ‘De Kastelendag’ en had een lokaal Brabants karakter van beperkte omvang. Pas veel later heeft de Nederlandse Kastelen Stichting het idee gekopieerd en er een landelijke manifestatie van gemaakt. Vandaar dat men, in Heeze en op het Kasteel, het nog steeds heeft over de Kastelendag. Passanten zijn nieuwsgierig naar wat er te zien is en wat er zich afspeelt achter die grote rood-witte kasteelpoort, die een deel van het jaar gesloten blijft en alleen toegankelijk is voor rondleidingen, feesten en partijen, aldus beheerders Sandra en Eric van Lawick van Pabst.

Van ’s morgens 11.00 uur tot 16.00 uur krijgen bezoekers de kans om Kasteel Heeze onder leiding van ervaren gidsen in alle pracht van binnen te bekijken of door de tuinen te wandelen. Daarnaast zal het op de binnenpleinen van het kasteel bruisen van live muziek, kinderactiviteiten, diverse kraampjes en een horeca terras. Kinderen mogen verkleed komen als prinsessen en ridders.

Het kernteam, dat naast Sandra en Eric bestaat uit Paul Schapendonk en Theo Sonnemans, wil de bezoekers vooral een plezierige, mooie en ontspannen dag bieden en hoopt dat dit op een budget neutrale wijze zal gaan lukken, vandaar de kleine bijdrage die er wordt gevraagd voor de rondleidingen en de ritjes met een paardenrijtuig.