Verslag: Senioren 1 van Korfbal Vereniging Eymerick veldkampioenschap.

In navolging van de A1 van Korbalvereniging Eymerick kon vandaag ook de S1 veldkampioen najaar worden. Daarvoor moest vandaag gewonnen worden van Mariarade uit Hoensbroek, bij winst kan geen ploeg uit de poule de Heezenaren nog passeren.

Foto’s en tekst: KV Eymerick & Saskia Hugel

Het was gelukkig redelijk weer, niet te veel wind en geen regen. Prima omstandigheden voor een leuke pot korfbal dus. Eymerick begon goed en waren ook duidelijk beter dan de ploeg uit Hoensbroek, maar de kansen afmaken leek wat lastig. Verdedigend stond het als een huis, Mariarade kon aanvallend geen vuist maken. Eymerick ging wat mee in het tempo van de uitploeg en het spel werd slordiger. Desondanks was de ruststand een geruststellende: 7-1.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld: een veel beter Eymerick dat aanvallend moeite had de korf te vinden, terwijl in de verdediging heel weinig werd weggegeven. Toch werd beetje bij beetje de voorsprong uitgebouwd en werd duidelijk dat er niets meer kon misgaan. Bij 14-3 klonk het eindsignaal en kon er een feestje gevierd worden! Gefeliciteerd!

Het veldseizoen van K.V. Eymerick is geslaagd te noemen, met twee kampioenen en een nieuw team in de E-categorie die zich prima hebben weten te weren. Wel zijn wij nog steeds op zoek naar aanvulling voor ons team in de C-categorie (11-14 jaar). Dus heb je zin om een keertje mee te trainen? Kom gerust langs! Check onze website, www.kveymerick.nl , voor meer informatie.

© 2024 Mijn Heeze