Verken het toekomstige leefgebied van de Wilde Kat tijdens excursie

Foto: Leo Linnartz/ARK | Originele tekst door ARK, aangepast door Redactie Mijn Heeze

Ben jij ook zo gefascineerd door de wilde kat die door onze Nederlandse natuur sluipt? Dan hebben we goed nieuws voor jou! In juni nodigen experts Ykelien Damstra van ARK en Elze Polman van de Zoogdiervereniging je uit voor een spannende ontdekkingstocht door het toekomstige leefgebied van deze prachtige dieren in Zuidoost Brabant.

De wilde kat, een iconische bewoner van onze wildernis, heeft een speciale plek gevonden in het zuiden van ons land. Maar wist je dat ze dringend behoefte hebben aan uitbreiding van hun territorium? Gelukkig wordt er in Brabant hard gewerkt aan het verbeteren van ecosystemen, zodat deze dieren zich weer kunnen verspreiden door Nederland.

Op deze excursie word je meegenomen naar de adembenemende Strabrechtse Heide en het betoverende Kleine Dommeldal. Hier vertellen de experts je alles over de belangrijke rol die de wilde kat speelt in onze natuur en wat er wordt gedaan om hun leefgebied te verbeteren. En wie weet, als je geluk hebt, spot je onderweg ook nog een elegante ree of een nieuwsgierige das!

Datum en tijd:

  • Elze Polman: Zaterdag 1 juni om 18:00 uur
  • Ykelien Damstra: Vrijdag 7 juni om 18:30 uur

Locatie: Verzamel bij de parkeerplaats van Natuurpoort De Plaetse, klaar om een avontuur te beleven in de wildernis van Zuidoost Brabant.

Deze exclusieve excursie is helemaal gratis, maar vergeet niet je aan te melden, want het aantal plaatsen is beperkt tot 20 personen. En wees gerust, mocht het aantal aanmeldingen tegenvallen, dan laten we de excursie helaas niet doorgaan. Aanmelden kan via Arkrewilding.nl