Vandaag was het pannenkoeken dag bij zorgcentrum Nicasius.

Tekst en foto’s: Vrienden Zorgcentrum Nicasius.

Ragonde en Irma en Frans Bakermans stonden klaar om van 20 pakken melk, 15 pakken meel, 36 eieren, 10 kilo appels, 6 flessen kersen en 600 gram ham pannenkoeken te bakken. Deze hoeveelheid was alleen voor de bewoners van de afdeling somatiek en voor de abonnementhouders. Voor de afdeling P/G was eenzelfde hoeveelheid beschikbaar.

Onder leiding van Ragonde werd om 11.00 uur, samen met Irma en Frans Bakermans, gebakken. Wat een feest! De bewoners begonnen met een heerlijke kop soep en daarna stonden de pannenkoeken op het menu. Spekpannenkoek, pannenkoek met appel of met kersen. Ragonde riep: “Ze eten de oren van mijn kop.” Alles ging op.

Daarna volgde ijs met slagroom en aardbeien en als afsluiting een kop koffie met iets lekkers. En waar normaal de meesten een “dutje” gaan doen, bleef iedereen op om naar een muziekoptreden van Gerard van Kol te luisteren. Ook hier weer met een hapje en een drankje. Wat een geweldige dag. Puur genieten.

Mede dankzij het geweldige idee van Ragonde en de medewerking van de vrijwilligers en de assistenten. Deze geweldige dag werd mede mogelijk gemaakt door de Vrienden Zorgcentrum Nicasius.