Uitwisselingsconcert Nieuw Talent Orkest Sterksel/Heeze.

Foto en tekst: Eric Berkers/ Fanfare Nicasius

Uitwisselingsconcert Nieuw Talent Orkest Sterksel/Heeze.

Op vrijdag 5 juli zal het Nieuw Talent Orkest Sterksel/Heeze een concert verzorgen in dorpshuis ’t Perron te Heeze samen met het Klein Orkest uit Maarheeze.

Het NTO bestaat uit muzikanten die nu ruim een jaar geleden een instrument en de uitdaging opgepakt hebben om (weer) muziek te gaan maken. Dit alles gebaseerd op een in Friesland in 2018 ontwikkelde methode die zich richt op volwassenen. Het concept verspreidt zich inmiddels als een olievlek over heel Nederland.

Het Klein Orkest is wat dat betreft een voorloper op dit gebied want zij startten al in 2014 met een initiatief om beginnende en gevorderde volwassenen een muzikaal platform te bieden. Het Klein Orkest is onderdeel van muziekvereniging de Poort van Brabant en met ongeveer 30 leden een niet meer weg te denken muziekgezelschap in Maarheeze.

Beide orkesten staan onder leiding van Henk van Moorsel.

Bekendmaking nieuwe naam NTO  Sterksel/Heeze !

Het orkest uit Sterksel/Heeze bestaat uit nieuwe talenten. Dus de naam NTO  (Nieuw Talenten Orkest )  dekt de lading zeker maar het voelt toch een beetje hetzelfde als een band die zich BZN noemt. Daarom is er naarstig gezocht naar een meer aansprekende  nieuwe naam. Deze zal ook tijdens dit concert onthuld worden.

Bent u benieuwd naar de muzikale vorderingen van het NTO , het muzikale repertoire van het Klein Orkest en nieuwsgierig naar de nieuwe naam kom dan vooral luisteren en genieten van de fanatieke en gepassioneerde muzikanten van beide orkesten.

Zij hopen u graag te begroeten !

Vrijdag 5 juli, ’t Perron , Heeze.

Aanvang 19.30. Toegang gratis