TNT: De Nieuwe Explosieve Showgroep van De Heibessums

De Heibessums organiseren carnavalsmiddagen en -avonden voor de jeugd van Heeze.

En…. Dit jaar zal er een nieuwe dansgroep op de dansvloer verschijnen! TNT bestaat uit jongens en meiden uit de raad, die niet kunnen wachten om hun creativiteit en enthousiasme over te brengen aan het publiek! Hieronder stellen zij zich alvast aan jullie voor:

Wij zijn TNT, de nieuwe showgroep van de Heibessums en wij zullen deze carnaval een explosieve show neer zetten.

Hoe we bij de naam zijn gekomen is een best leuk verhaal. De ‘’werktitel’’ (de naam die we de groep hadden gegeven voor dat we een daadwerkelijke naam hadden bedacht) was de Heivegers. Maar omdat een aantal van ons hier deze naam niet vet vonden zijn we opnieuw gaan nadenken. Het heeft nog een paar weken geduurd voordat de uiteindelijke naam eruit is gekomen.

Aan het eind van carnaval 2023 kregen wij het idee om onze eigen showgroep op te richten. De welbekende BBD wilde voor ons ruimte maken op de dansvloer om ons het podium te bieden en die kans hebben we met beide handen aangenomen.

Onze groep bestaat uit een aantal jonge raadsleden die elke week fanatiek oefenen om voor jou een super spectaculaire show neer te zetten. We hebben een gemengde groep, dat betekent dat er zowel dames als heren mee doen in onze show. En onze leeftijden schommelen momenteel tussen de 16 en 23 jaar.

Wat kun je verwachten tijdens onze show?

We hebben besloten om dit jaar niet met een thema te werken. We hebben verschillende stukjes aan elkaar gevoegd die in elkaar overlopen. Zo zijn we volop aan het oefenen op de kartbaan, nemen we een kijkje in het bejaardenhuis en worden onze acrobatische skills op de proef gesteld.

We kunnen ons voorstellen dat je er nu niet veel van snapt. Maar we weten zeker, dat als je komt kijken tijdens de carnaval, dat er dan een lampje gaat branden.

We zijn al vroeg begonnen dit jaar met de voorbereidingen voor TNT. In maart kwam voor het eerst de groep bij elkaar om na te denken over hoe en wat we tijdens deze carnaval neer te zetten. Nu we al een tijdje bezig zijn met oefenen zien we dat onze band met de groep ook steeds beter wordt. Dit zorgt ervoor dat we niet alleen tijdens de show maar ook tijdens het organiseren van de carnaval en Party Nights beter op elkaar afgestemd zijn. Ook worden langzaam de oefenavonden steeds later (maar we oefenen gek genoeg niet langer).

We hopen natuurlijk dat jullie komen kijken tijdens de carnaval in ‘t Bessumpaleis en net zo enthousiast zijn over ons optreden als dat we zelf zijn. En als het een succes is gaan we er graag mee door volgend jaar. De ideeën voor volgend jaar houden we nog even geheim. Maar het belooft nog knallender te worden dan dit jaar.