Het Storioni Festival zal dit jaar opnieuw Kasteel Heeze betoveren

Foto: Mijn Heeze | Tekst: Redactie Mijn Heeze

Het Storioni Festival zal ook dit jaar zijn magie laten horen op Kasteel Heeze, en wel op woensdag 22 mei. Sinds 2007 hebben het van oorsprong Brabantse Storioni Trio en het Muziekgebouw Eindhoven gezamenlijk het initiatief genomen tot een kamermuziekfestival van internationale allure. Sindsdien zijn er tal van succesvolle edities geweest, met hoogtepunten zoals de jubileumeditie in 2017.

De muzikale betovering begint om 16:00 uur in de muziekkamer. Laat u meevoeren door Beethovens opus 132, een van zijn laatste kwartetten. Ondanks zijn doofheid en depressie componeerde Beethoven dit meesterwerk als een ‘Heilige dank aan de Godheid van een genezen man’. Het is een aangrijpend stuk dat de diepte van zijn ziel weerspiegelt.

Later op de avond, om 20:00 uur, wordt de romantiek voortgezet in het Koetshuis. Verlies uzelf in een avond vol pracht en bijzonderheid in het betoverende koetshuis van Kasteel Heeze, een van de belangrijkste rijksmonumenten van Nederland. Het kasteel, omgracht en omringd door een adembenemend natuurlandschap nabij de Strabrechtse heide, vormt een idyllische setting voor een unieke muzikale ervaring.

Laat u meevoeren naar de intimiteit van een salon met Fanny Mendelssohns liederencyclus en Chopins zelden uitgevoerde pianotrio. Ontdek de weelderige romantiek van Chopin, waar de sprankelende pianopartij samenkomt met de diepe klanken van de strijkers. Geniet van de meesterlijke uitvoering van Richard Strauss’ vioolsonate, een favoriet van velen, door onze vrienden Svetlin Roussev en Yeol Eum Son. Kortom, een avond die je niet wilt missen!