Stiltewandeling: Ervaar de kracht van stilte in de natuur

Waarom zou je meedoen aan een Stiltewandeling? Je kunt toch ook gewoon alleen door het bos lopen? Natuurlijk! Maar door in een groep geheel in stilte te wandelen, ervaar je de stilte veel intenser. We zijn zo gewend om verbaal te communiceren dat we ons vaak ongemakkelijk voelen wanneer we de stilte met elkaar delen.

Tijdens de Stiltewandeling krijg je de kans om te ontdekken wat er in jou gebeurt wanneer je in stilte in een groep wandelt. Het vertelt je veel over jezelf. Je zult het bos veel intenser en gedetailleerder beleven zonder afgeleid te worden door het gebruikelijke gebabbel. Je kunt met je aandacht volledig bij jezelf blijven en voelen wat het bos of bepaalde bomen en plekken met je doen.

De wandeling begint met een korte meditatie om de omschakeling te maken van het drukke, dagelijkse leven naar de stilte van het bos. Vervolgens leidt Froukje Peleus van Zuidervuur Avontuur je kriskras door het prachtige bos van Heeze. Het wandeltempo ligt laag en soms wordt er even halt gehouden. Hoewel het tempo rustig is, is de afstand die we afleggen redelijk lang. Goede schoenen en een sterk wandelvermogen zijn daarom gewenst.

Na de wandeling is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen voor degenen die dat willen. Wil je het gevoel van de stilte liever meenemen naar huis? Dan ben je vrij om direct je eigen weg te gaan.

Durf je deze bijzondere ervaring aan en wil je de confrontatie met jezelf aangaan? Geef je dan op via zuidervuur@gmail.com.

Vrijdag 7 juni 2024
Aanvang: 19.00 uur
Locatie: Heeze
Kosten: €5,-

Zuidervuur Avontuur
Froukje Peleus