Station Heeze op derde plaats Noord-Brabant in stationsbelevingsmonitor

Het station van Heeze staat in de top 3 van de beste stations in Noord-Brabant, volgens de laatste stationsbelevingsmonitor (SBM) uitgevoerd door NS Stations en ProRail. Met een indrukwekkende score van 7,6 (7,3 in 2022) staat Heeze op de derde plaats, net onder Deurne en Vierlingsbeek die beide een score van 7,7 behaalden.

Foto’s: Mijn Heeze | Tekst: Mijn Heeze op basis van de bronnen: https://www.prorail.nl/siteassets/noindex/stationsbelevingsmonitor-2023-.pdf en https://stations.nl/over-stations/reizigerswaardering/

De stationsbelevingsmonitor is een cruciaal instrument dat wordt gebruikt om de ervaring van reizigers op verschillende stations te meten. Door middel van enquêtes worden reizigers gevraagd naar hun waardering van de stations, waardoor NS Stations en ProRail kunnen identificeren welke aspecten van het station de meeste impact hebben op de ervaring van de reiziger.

Hoewel Heeze zich op de derde plaats in Noord-Brabant bevindt, staat het op de landelijke lijst op de 54e plaats. Ondanks deze positieve rangschikking zijn er nog steeds aandachtspunten die naar voren komen uit gesprekken met vertrekkende en aankomende reizigers. Over het algemeen voelen reizigers zich veilig op het station en wordt het station als netjes ervaren.

Echter, een veelvoorkomende klacht betreft de stationstunnel, die enige aandacht behoeft. Het oppervlakkig aanbrengen van een nieuw verflaagje wordt niet als afdoende beschouwd door reizigers. In plaats daarvan pleiten reizigers voor een blijvend graffitikunstwerk in de tunnel en het verbeteren van de hellingen en de trappen er langs, die momenteel slordig ogen.