Sollicitatieproces voor nieuwe wethouder in Heeze-Leende van start

Foto: Mijn Heeze | Tekst: Redactie Mijn Heeze / Paul Hertog (Gemeente Heeze-Leende)

De zoektocht naar een nieuwe wethouder voor de gemeente Heeze-Leende heeft een veelbelovende start gemaakt, met maar liefst 16 enthousiaste reacties op de vacature. Dit aantal wordt gezien als een bemoedigend teken voor de gemeente, wat wijst op een sterke interesse en betrokkenheid van potentiële kandidaten.

De sollicitatiecommissie, samengesteld uit de 8 fractievoorzitters, zal vanaf volgende week aan de slag gaan met de selectieprocedure en het voeren van gesprekken. Tot 5 april 2024 hadden geïnteresseerden de mogelijkheid om te reageren door een motivatiebrief en cv in te dienen, mits zij meenden te voldoen aan de profielschets.

Van de in totaal 16 sollicitanten zijn er 5 woonachtig in Heeze-Leende, terwijl 11 kandidaten van elders komen. Opmerkelijk is dat veertien van hen politiek-bestuurlijke ervaring hebben, wat wijst op een breed scala aan expertise en achtergronden.

De komende stappen in het selectieproces zijn als volgt gepland: op 10 april zal de brievenselectie plaatsvinden, gevolgd door de eerste gesprekken op 16 en 18 april. De gemeente blijft op schema om naar verwachting op 27 mei 2024 een voordracht te doen voor benoeming tijdens de raadsvergadering.

De zoektocht naar een nieuwe wethouder is een belangrijke stap voor Heeze-Leende en we zijn verheugd over de interesse en betrokkenheid van de sollicitanten. We kijken uit naar het vinden van een gekwalificeerde kandidaat die ons team zal versterken en bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze gemeente.