Schrijver Jaap Robben te gast in ‘t Perron voor boeiend schrijversbezoek

Op donderdag 18 januari 2024 brengt de veelgeprezen schrijver Jaap Robben een bezoek aan Heeze. Dit is op uitnodiging van de Vrienden van de Bieb HeezeLeende. ‘t Perron Heeze vormt het decor voor een boeiende avond waarin Robben wordt geïnterviewd over zijn indrukwekkende oeuvre, met speciale aandacht voor zijn recente succesvolle boek “Schemerleven.”

Beeld: Canva/ Bibliotheek Dommeldal | Tekst: Bibliotheek Dommeldal

Jaap Robben, geboren in 1984, heeft zijn sporen verdiend als dichter en auteur. Hoewel zijn academische achtergrond Milieu- en Maatschappijwetenschappen omvat, volgde hij zijn passie en studeerde aan de Koningstheater Akademie in Den Bosch. Sinds 2004 deelt hij zijn veelzijdige talent met het publiek door middel van poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken en vertalingen. Zijn debuutroman “Birk” oogstte lof en werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs, terwijl “Zomervacht” de longlist van de International Booker Prize haalde.

Met zijn nieuwste roman, “Schemerleven,” bewijst Robben andermaal zijn literaire meesterschap. Deze veelbesproken publicatie, verschenen in 2022, heeft reeds verschillende prijzen in de wacht gesleept en versterkt zijn positie als een van de meest getalenteerde schrijvers van dit moment.

De schrijver, wiens werk inmiddels in 15 talen verschijnt, heeft ook succes buiten de grenzen van Nederland. Zo werd zijn roman “Zomervacht” verfilmd en ging op 15 november in première.

Tijdens het schrijversbezoek op 18 januari zal Jaap Robben in de Bibliotheekvestiging Heeze spreken over zijn werk, ervaringen en inspiraties. Het publiek krijgt de kans om hem beter te leren kennen en meer te ontdekken over de totstandkoming van zijn laatste meesterwerk, “Schemerleven.”

De avond begint om 20:00 en duurt tot 22:00. Volwassenen die geïnteresseerd zijn in deze literaire ontmoeting kunnen kaarten aanschaffen voor €12,50 (inclusief koffie/thee). Aanmelden is mogelijk via Bibliotheek Dommeldal.