Schrijf je nog in voor de Lektura Literatuurprijs 2024!

Foto en tekst: Kunstsmullen/ Klaas Doornbos

Kunstsmullen, bibliotheek Dommeldal, Vrienden van De Bieb en boekhandel Lektura bundelen ook dit jaar hun krachten voor de organisatie van de Lektura Literatuurprijs 2024. Voor de derde keer kunnen leesclubs in de gemeente deelnemen aan deze spannende competitie.

Hoe werkt het precies? Schrijf je in en als deelnemende leesclub ontvang je een lijst met vijf boeken van Nederlandse schrijvers. Na het lezen van deze boeken kiest elke leesclub één favoriet. De motivatie achter deze keuze wordt samengevat in een wervende recensie van maximaal twee A4’tjes.

Het boek met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot het winnende boek. Alle leesclubs die dit boek op de eerste plaats hebben gezet, maken kans op de prijs. De leesclub met de meest overtuigende motivatie en recensie wordt bekroond tot winnaar. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in oktober 2024 tijdens Kunstsmullen.

Deze  oproep richt zich op bestaande leesclubs in Heeze, Leende en Sterksel, maar er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven. Als je geen lid bent van een leesclub maar wel wilt deelnemen, is het mogelijk om samen met anderen een tijdelijke leesclub op te richten voor deze gelegenheid.

Wil je meedoen? Meld je dan uiterlijk 1 mei 2024 aan door een e-mail te sturen naar media@kunstsmullen.nl. Na aanmelding ontvang je de spelregels en de boekenlijst.