Schrijf je in voor de lektura literatuurprijs 2024!

Ook dit jaar organiseren Kunstsmullen, bibliotheek Dommeldal, Vrienden van De Bieb en boekhandel Lektura de Lektura Literatuurprijs. We roepen opnieuw leesclubs in onze gemeente op mee te doen aan deze competitie.

Afbeelding van Lubos Houska via Pixabay | Tekst: Klaas Doornbos

Hoe werkt het?

Je krijgt als leesclub van ons een lijst met vijf boeken van Nederlandse schrijvers. Je leest de boeken en kiest er één uit die voor jullie de favoriet is. Waarom dat voor jullie de beste keuze is, vat je samen in een wervende recensie van maximaal twee A4..

Het boek dat de meeste stemmen krijgt, is het winnende boek. Alle leesclubs die dát boek op nummer één hebben gezet, dingen dan mee naar de prijs. De genomineerde club die daarbij de beste motivering/recensie heeft geschreven, wint. De prijsuitreiking is in oktober 2024 tijdens Kunstsmullen.

Leesclubs

We doen een beroep op de bestaande leesclubs in Heeze, Leende en Sterksel. Dat zijn er méér dan we dachten. Maar als je mee wilt doen en je bent geen lid van een leesclub, dan is er ook een andere mogelijkheid: samen met een paar anderen een tijdelijke leesclub voor deze gelegenheid. Wie weet waar dat toe leidt…

Aanmelden

Meld je uiterlijk 1 mei 2024 aan door een e-mail te sturen naar media@kunstsmullen.nl. Je krijg dan de spelregels en de boekenlijst toegestuurd.