Samen sterk voor een veilig buitengebied

Ons buitengebied heeft veel moois te bieden. Door onder andere de ruimte en rust is het er fijn wonen, ondernemen en recreëren. Jammer genoeg zien we ook dat criminelen het buitengebied steeds vaker gebruiken voor criminele activiteiten. Hoe houden we samen ons buitengebied veilig en zorgen we er samen voor een grotere weerbaarheid tegen criminele inmenging?

Bijeenkomst veilig buitengebied
Ben je (agrarisch) ondernemer of woon je in het buitengebied? Kom op dinsdag 12 maart naar de bijeenkomst ‘Samen sterk voor een veilig buitengebied’. Deze avond wordt geopend door burgemeester Teun Heldens. Hij hoopt op een grote opkomst omdat de bewoners en (agrarisch) ondernemers in het buitengebied een groot deel van onze ruimte beheren. Burgemeester Heldens: “We hebben er allemaal belang bij dat het buitengebied veilig blijft.”

Een vertrouwenspersoon van ZLTO komt deze avond vertellen over hoe criminelen een voet aan de grond proberen te krijgen in het buitengebied en hoe we er samen voor kunnen zorgen dat we weerbaarder zijn tegen deze criminele invloeden. Samen Sterk in Brabant (SSiB) verzorgt toezicht en handhaving in het  buitengebied. Zij vertellen onder andere over afvaldumpingen, stroperij en wildcrossen. Tot slot zal een wijkagent en het Team Criminele Inlichtingen van de politie vertellen welke signalen je kunt melden, hoe je een melding maakt en hoe zij te  bereiken zijn.

Na afloop is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een drankje. Wij zien je graag op dinsdag 12 maart om 19.30 uur.

Aanmelden
Aanmelden kan per mail naar weerbaarbuitengebied@heeze-leende.nl. Niet aangemeld? Dan ben je alsnog van harte welkom.

Datum: Dinsdag 12 maart
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Locatie: gemeenschapshuis de Schammert Leende