/
RKSV Heeze wint uiteindelijk eerste bekerduel.
/

Het nieuwe seizoen is begonnen. Zoals de laatste jaren gebruikelijk eerst met bekerwedstrijden in de poule-fase. Heeze is ingedeeld in een poule van drie met Reusel Sport / Cotrans en Emplina en hoeft dus maar twee duels te spelen. Vandaag thuis tegen Reusel Sport.

Beide teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Goede kansen over en weer, maar uiteindelijk kwam de thuisploeg op voorsprong. Na ongeveer een tien minuten werd Jorg van Galen aangespeeld op het middenveld. Hij had het overzicht en zag dat de Reuselse doelman ver voor zijn doel stond en waagde een kans met een afstandsschot. En goed voor hem zeilde de bal over de kansloze keeper in het doel: 1-0.

Al binnen een paar minuten was daar het antwoord van de bezoekers. Jorg Dickens soleerde door de verdediging en passeerde ook de doelman met een geplaatste bal: 1-1.

Heeze had toch het betere van het spel en beloonde zichzelf in de 23e minuut met een snelle aanval over links, die de 2-1 opleverde door Gijs Moerenhout, die uit een moeilijke hoek toch raak schoot. Tot de rust kwam daar geen verandering meer in.

In het tweede bedrijf eigenlijk hetzelfde plaatje. Kansen over en weer, maar geen doelpunten. Uiteindelijk wist Jochem de Ruijter in de blessuretijd zekerheid te verschaffen. Hij werd op rechts diep gestuurd, liep op snelheid zijn verdediger eruit, omspeelde de doelman en schoot de 3-1 tegen de touwen. Vlak daarna was het voorbij.

Eerste winst en een goede uitgangspositie in de beker-poule. Volgende week vrij en daarna uit naar Emplina.