the-ball-488709_1280 (1)

RKSV Heeze opent het seizoen met overtuigende overwinning.

Heeze – Na een succesvolle poulefase in de beker, leek dat in de competitie eerst niet zo door te zetten. De eerste helft was van Heezer zijde rommelig, en de bezoekers hadden een licht overwicht op het veld. Toch werd dit niet in de score vertaald, waardoor de ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

In de tweede helft begon Bruheze sterk en kreeg al snel een grote kans. Doelman Bram Steenbakkers voorkwam echter een achterstand met een knappe redding. Dit bleek het keerpunt: Heeze herpakte zich en nam langzaam de controle over de wedstrijd. In de 57e minuut werd dit eindelijk omgezet in een doelpunt. Glensly Eleonora creëerde ruimte bij de rechterhoekvlag en legde af op Teun Vink, die zag dat Gijs Moerenhout beter gepositioneerd stond. Gijs aarzelde niet en schoot overtuigend de 1-0 binnen.

Slechts twee minuten later volgde alweer het tweede doelpunt. Na balverlies bij Bruheze kwam de bal weer bij Gijs Moerenhout terecht. Hij stuurde Jorg van Galen diep, die zijn tegenstander op snelheid passeerde, de keeper omspeelde en eenvoudig de 2-0 binnenschoot. Het liep gesmeerd, en het werd nog beter. Ruim tien minuten later werd Jorg opnieuw vrijgespeeld, ditmaal door Glensly. Koeltjes schoot hij de 3-0 binnen.

Hoewel Bruheze nog probeerde terug te komen, hield de verdediging van Heeze stand. De gasten schakelden zelfs over op wat hardere ingrepen, maar ook hier ging Heeze goed mee om. Zo werden de eerste drie punten van het seizoen veiliggesteld.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Olympia ’18 in Boxmeer.