RKSV Heeze grijpt naast tweede periodetitel op doelsaldo

Theoretisch kon Heeze de tweede periodetitel nog veroveren. Daarvoor moesten ze in ieder geval zelf winnen van de kampioen.

Voortvarend werd er gestart, want al in de 3e minuut kwamen ze op voorsprong. Een hard schot van Gijs Moerenhout werd door de doelman gekeerd, maar de afvallende bal belandde uiteindelijk voor de voeten van Niek van Bree, die het net wist te vinden: 1-0.

De Valk gaf zo vroeg in de wedstrijd nog niet op en 10 minuten later had dat succes. Een makkelijk gegeven strafschop werd door Joran Vermeulen goed binnengeschoten: 1-1.

Drie minuten later had de thuisclub al weer op voorsprong kunnen komen, toen ze na een overtreding binnen de zestien ook een strafschop kregen (“goedmakertje” werd er al gemompeld langs de lijn). Helaas werd de pingel van Jeroen van Seggelen door de doelman uit zijn doel gewerkt. Heeze bleef de bovenliggende partij met goed voetbal en dat leverde in de 34e minuut toch de op dat moment verdiende voorsprong op. Jorg van Galen werd door een prima dieptepass van Tom Derkx diep gestuurd. Hij liep zijn verdediger eruit, kapte de bal vrij en verschalkte de doelman met een bekeken schot: 2-1. Helaas konden ze die stand niet naar de rust brengen. In de 43e minuut werd bij een aanval van De Valk de bal van rechts voorgetrokken. In een poging de voorzet eruit te halen veranderde Wessel Aarts de bal van richting en die verdween ongelukkig achter de eigen kansloze doelman: 2-2. En hoewel Heeze nog wel aanzette, was dit de ruststand

Na de thee bleef Heeze doen waar ze ervoor mee bezig waren, nl. de bezoekers onder druk zetten. Bij een zoveelste aanval werd in de 65e minuut een vrije schop toegekend, ruim buiten de zestien. Tom Derkx plaatste zich achter de bal. Terwijl de muur nog op afstand werd gezet en de doelman van de tegenpartij nog bezig was zijn verdediging goed te zetten, zag Tom een gapend gat in de linkerkant van het doel. Met een uitstekend geplaatst krulschot deed hij de bal in het doel belanden: 3-2. Vijf minuten later was het al weer raak. Jeroen van Seggelen ging goed door op de linkerflank en vanaf de achterlijn trok hij voor. Jorg van Galen stapte over de bal, die kwam bij de recht voor het doel staande Tom Derkx, die met een bekeken schot zijn tweede aantekende en de 4-2 realiseerde. Wedstrijd gespeeld leek het. En dat was ook zo.

Er werd afscheid genomen van Jeroen van Seggelen (na dertien jaar in het eerste gaat hij lager voetballen) en de wedstrijd werd nog voor een kwartier stilgelegd wegens een onweersbui. Met nog zo’n 12 minuten te spelen werd de wedstrijd hervat. Het veld was natuurlijk soppig na de zware regenval en dat maakte het niet makkelijker. Met name Heeze probeerde nog te scoren, maar dat lukte niet. Dus bleef het 4-2.

Dat was helaas te weinig om de tweede periode te pakken. Oirschot Vooruit won met 3-1 en zo pakte het verschil in doelsaldo gunstig uit voor Oirschot dat de tweede periodetitel veroverde. Heeze handhaafde zich op een mooie vijfde plaats in de 2e klasse.