RKSV Heeze doet zich tekort, maar wint wel.

Schijndel – De thuisploeg kwam beter uit de startblokken. Na wat aftasten was er in de 9e minuut een aanval van Schijndel over links. De bal kwam uiteindelijk bij Thomas Kastelijn, die van afstand een hard schot losliet, wat in de rechterhoek van het doel binnen viel: 1-0.

De bezoekers lieten zich niet van de wijs brengen en na al 6 minuten trokken ze de stand gelijk. Uit een hoekschop van links gaf Tom Derkx de bal goed voor. En die werd door Glensly Eleonora schitterend diagonaal binnengekopt voor de 1-1.

De gasten kregen langzaam een overwicht, wat ook de nodige kansen opleverde. Maar door onzuiverheden in de afwerking werden die niet omgezet in doelpunten. Tot in de 45e minuut toen Tom Derkx een afvallende bal oppikte en met een bekeken afstandsschot het leer in de verre linkerhoek lepelde: 1-2. En dat was precies het goede moment, want vlak daarna was het rust.

In de tweede helft was het Heeze, dat meteen in de aanval ging. En al na 6 minuten had dat succes. Een snelle aanval over links resulteerde in een scherpe voorzet van Tom Henselmans. Jorg van Galen kon er net niet bij, maar Gijs Moerenhout stond op de goede plek om de bal binnen te tikken: 1-3.

De bezoekers bleven aanvallen en dat leverde een aantal meer dan goede kansen op. Maar doelpunten, ho maar. Ze maakten het zichzelf alleen maar moeilijker door niet te scoren. En zeker toen het in 76e minuut 2-3 werd, door een ongelukkig eigen doelpunt van doelman Vincent Jansen, die een bal bij de paal niet onder controle kreeg en over de lijn frommelde. Er was uiteraard discussie of de bal wel of niet volledig over de lijn was, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. En dus kreeg Schijndel weer hoop op meer. Die hoop werd echter resoluut de bodem ingeslagen. De snel opkomende Jochem de Ruijter gaf in de 83e minuut een perfecte voorzet van rechts die nu wél door Maarten Veerman werd binnengegleden: 2-4. Zaak was het nu om deze voorsprong vast te houden. Omdat er enige tijd gestopt was vanwege een geval van hoofden tegen elkaar, waarbij Teun Vinck betrokken was, was het onduidelijk hoeveel blessuretijd erbij zou worden getrokken. Uiteindelijk kon Heeze het duel over de streep trekken en de drie punten mee naar huis nemen.

Volgende week thuis tegen Rhode, ook een onbekende, nieuwe tegenstander.