Regenachtige herdenking voor gevallenen in de Tweede Wereldoorlog

Foto’s: Britt Eichhorn | Tekst: Redactie Mijn Heeze

Op 4 mei, tijdens de lokale Dodenherdenking, werd gezamenlijk de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog herdacht, Aandacht ging uit naar zeven lokale verzetsmensen en een militair die hun leven verloren in de strijd tegen de bezetter.

De namen van deze helden zijn: pater H. Gijsbers, de vier gebroeders Koning, A. van Lierop en burgemeester Dhr. T. Serraris. Ook W. Verberne, een dienstplichtig korporaal bij 1-I-24-RI, sneuvelde in mei 1940 tijdens de gevechten op de Grebbeberg.

Ondanks de gure weersomstandigheden werden – om 19.30 uur – deze moedige mannen op gepaste wijze herdacht bij het gedenkteken in de gemeentehuistuin. De herdenking vond plaats in aanwezigheid van Fanfare Sint Nicasius, beide gilden, geestelijke leiders en de kinderen van de Dirk Heziusschool. Els Daamen-van Lieshout, de secretaresse van de burgemeester, en wethouder Robert Groenewoud waren aanwezig namens de gemeente.

Precies om 20.00 uur werd twee minuten stilte in acht genomen, zoals overal in Nederland gebruikelijk is tijdens de Dodenherdenking. Na afloop was er een samenkomst in ‘t Perron.

© 2024 Mijn Heeze