Platinum Express onderweg naar ’t Perron

Omslag foto: Jacques Splint, foto’s in de slider: Liesbeth Gadron/ Lichtstad Revue | Tekst: Joost Heessels

Zondag 21 april om 14.30 uur staat Lichtstad Revue in ’t Perron met haar show Platinum Express. Wij spraken met Suzanne van Gorp, een sprankelende persoonlijkheid die haar weg vond via Heeze en Geldrop naar de schijnwerpers van Lichtstad Revue. Als een verweven danseres, zangeres en actrice betovert ze het publiek met haar onmiskenbare talent en toewijding. Als we Suzanne ontmoeten, straalt ze van enthousiasme terwijl ze ons meeneemt op een reis door haar carrière en de aanstaande spektakelshow.

Hoe komt iemand uit Heeze bij Lichtstad Revue terecht?” Suzanne begon ongeveer 25 jaar geleden te dansen. Ze danste klassiek ballet bij de Wiele in Geldrop en de kleedster daar was ook kleedster bij Lichtstad Revue. Zij zei op een gegeven moment tegen Suzanne: “Zou dat niks voor jou zijn om te dansen bij Lichtstad Revue?” Al had ze een klassieke basis toch dacht Suzanne, waarom niet. Ze is gaan kijken, en auditie gaan doen en mocht meteen blijven. “Dit is hoe het is begonnen,” vult Suzanne aan.
“Jij komt uit Heeze. Hoe is dat dan om straks in Heeze te spelen?”Dat vind ik zo leuk!” zegt Suzanne. “Het is geweldig om voor eigen mensen op te treden, maar het is ook altijd extra spannend. Of de zaal vol zit en of alles goed gaat.” Suzanne vertelt dat ze altijd al 300 procent geeft. “Het moet gewoon echt goed zijn,” zegt Suzanne. Ze is herstellende van een griep, dus haar stem is nog niet helemaal zoals ze zou willen. “Maar het komt goed voor het volgende optreden,” zegt ze.

“Kun je een tipje van de sluier lichten over de ‘Platinum Express?” Dat kan Suzanne maar al te goed, ze begint te vertellen: “Het gaat over een loterij en een aantal mensen winnen een prijs, waaronder mijn ‘moeder’ en ik. Wij winnen een treinreis met de ‘Platinum Express’, onderweg gebeuren allerlei leuke dingen, er ontstaan relaties en we belanden zelfs nog op een naaktstrand. Het is als een soap, met veel lachen en leuke ontwikkelingen.

Is dit alleen voor de regio of gaan jullie verder dan Eindhoven?” Volgens Suzanne is Lichtstad een Eindhovens gezelschap. In 2025 bestaan ze 40 jaar. Ooit waren zij het grootste reizende revuegezelschap van Nederland. In 1985 zijn ze begonnen als Lichtstad Operette, heel klassiek, met opera en operettenummers. “Met van die prachtig grote hoepelrokken,” zegt Suzanne. Ze traden op door het hele land, niet alleen in Brabant maar ook in Amsterdam en zelfs in het Scheveningse circustheater.
Is Lichtstad Revue amateur of professioneel?” “Het is amateur, maar wel op een heel leuk niveau.” zegt Suzanne. Lichtstad beschikt over een professioneel artistiek team dat iedereen naar waanzinnige hoogte kan brengen volgens Suzanne. De leden hebben verschillende achtergronden. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden, ook uit Heeze!” vult Suzanne aan.

Wat mogen we verwachten van de voorstelling?” Volgens Suzanne zal het een middag vol entertainment worden! Met zang, dans en toneel. Suzanne zegt stralend dat het echt een feestje is. “En na de voorstelling drinken we graag met het publiek nog een borrel.” vult ze aan.
“Wat zijn de details van de voorstelling?” Suzanne: “De Platinum Express is te zien op zondag 21 april om 14.30 uur in ‘t Perron in Heeze. Kaarten zijn verkrijgbaar bij ’t Perron of online. De Platinum Express is onderweg! – Dorpshuis ‘t Perron, Een voorstelling die je niet mag missen!

Zoals Suzanne ons heeft laten zien, is Lichtstad Revue niet alleen een podium voor optredens, maar ook een gezelschap waar iedereen welkom is. Met haar sprankelende persoonlijkheid en ongeëvenaarde talent belooft Suzanne van Gorp een onvergetelijke ervaring van de Platinum Express.