Paul Sterk Aangesteld als Nieuwe Wethouder van Heeze-Leende

Foto: Gemeente Heeze-Leende | Tekst: Redactie Mijn Heeze

Vanavond heeft de gemeenteraad van Heeze-Leende de benoeming van Paul Sterk (60) als nieuwe wethouder goedgekeurd. Sterk volgt Jan de Bruijn op, die per 1 maart is gestopt, en begint per direct aan zijn nieuwe functie.

Paul Sterk, woonachtig in Weert, brengt een schat aan ervaring mee. Hij was van 2014 tot 2022 wethouder in Weert, waar hij verantwoordelijk was voor de portefeuilles sociaal domein, zorg en welzijn, en volksgezondheid. Bekend om zijn empathie, creativiteit en verbindende aanpak, heeft Sterk zich geliefd gemaakt in de gemeenschap.

De selectieprocedure begon met 16 kandidaten, waarvan 14 met politiek-bestuurlijke ervaring. Na een grondige selectie en gesprekken, koos de selectiecommissie met een grote meerderheid voor Sterk. De raad heeft ook ingestemd met het feit dat wethouder Sterk in Weert blijft wonen.

Naast zijn politieke carrière is Sterk een gepassioneerd schrijver van proza en poëzie. Zijn werk omvat romans, gedichten en liedteksten. Zijn debuutroman “Via sterren en zeemeerminnen” verscheen in 2008, gevolgd door “Apostel van Tricht” in 2011. Sterk’s gedichten zijn in diverse bundels opgenomen en te lezen in de openbare ruimte in Weert.

Sterk’s veelzijdigheid blijkt ook uit zijn functies buiten de politiek. Hij is gezondheidswetenschapper en bekleedde verschillende bestuurs- en adviesfuncties in de zorgsector, waaronder lid van de Raad van Toezicht van WeCare Beschermd Wonen en betrokken bij het lectoraat Sociale Integratie van Zuyd Hogeschool.

Zijn benoeming tot wethouder van Heeze-Leende markeert een nieuwe stap in zijn carrière. Met zijn brede ervaring en empathische aanpak wordt verwacht dat Paul Sterk een waardevolle toevoeging zal zijn aan het bestuur van Heeze-Leende.