Oproep aan jonge dichters voor de Brabantsedag 2024!

Foto en tekst: Stichting Brabantsedag

Is jouw kind een dichter in spe? Laat hem of haar dan meedoen aan de gedichtenwedstrijd van de Brabantsedag!

Stichting Brabantsedag roept alle jonge dichters op om hun mooiste gedichten over het Brabantse gevoel in te sturen. Het thema van de Brabantsedag 2024 is ‘Dichterbij Brabant’. Dit thema verwijst zowel naar Brabantse dichters en gedichten als naar het typisch Brabantse gevoel. Voor ‘Dichterbij Brabant’ zullen de zestien wagenbouwersgroepen een werk van een Brabantse dichter als inspiratiebron gebruiken.

Gedichtenwedstrijd, ook voor kinderen

Stichting Brabantsedag is op zoek naar de dichtkunsten van jouw kind! Wat brengt hem of haar dichterbij Brabant? Schrijf een gedicht en stuur het in via onderstaande website. Er is een speciale kindercategorie en er zijn leuke prijzen te winnen: cadeaubonnen van Intertoys Heeze (€10,-, €15,- en €25,-).

Wie weet wint het gedicht van jouw kind zelfs een plekje op een van de gedichtentafels die je in de gemeente Heeze-Leende ziet staan.

Hoe en door wie wordt het beoordeeld?

De gedichten worden beoordeeld door professioneel woordkunstenaar / freestyle rapper Ramon Wolf Franken, Frank Ikink, en Diana van Gennip (Lektura).

Deadline

Gedichten kunnen worden ingestuurd tot woensdag 21 augustus.

Bekendmaking

De uitslag en prijsuitreiking vindt plaats op zaterdagmiddag 24 augustus na afloop van de kindermiddag tijdens een optreden/performance van Ramon Wolf Franken. Ramon is freestyle rapper en woordkunstenaar. De winnaars krijgen bericht en worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen. Uiteraard worden de winnende gedichten dan voorgedragen door Ramon en/of door de winnaars zelf als zij dit willen! Een extra moment of fame.

Ook wordt dan bekendgemaakt welke gedichten er op de “gedichtentafels” zullen verschijnen.

Doe mee en laat het dichttalent van jouw kind zien! Schrijf samen een gedicht en stuur het in via: https://www.brabantsedag.nl/gedichtenwedstrijd