Opknapbeurt Stationstunnel van Start tot Half Augustus

Foto: Sandra de Haan | Tekst: Redactie Mijn Heeze

Opknapbeurt Stationstunnel van Start tot Half Augustus

De werkzaamheden aan de stationstunnel zijn al begonnen en zullen doorgaan tot 16 augustus. In eerdere berichtgeving stond dat men later zou beginnen. Het gaat hier om grootonderhoud, waarbij alles behalve het schilderwerk zal worden aangepakt. Dit omvat de installatie van nieuwe leuningen, vervanging van fietsdrempels en verbeteringen aan het wegdek van de tunnel. Er worden nieuwe roosters in het wegdek geplaatst om overtollig regenwater af te voeren, zodat de tunnel bij hevige regenval niet meer onder water komt te staan.

Hoewel de tunnel gedeeltelijk open blijft, worden fietsers verzocht af te stappen om de veiligheid voor iedereen te waarborgen. De keuze om juist nu te renoveren hangt samen met de verwachting dat er in de vakantieperiode minder gebruik van de tunnel zal worden gemaakt.

De opknapbeurt van de stationstunnel is van groot belang, niet alleen omdat het voor veel toeristen de eerste kennismaking met ons dorp is, maar ook voor frequente gebruikers die al lang uitkeken naar deze verbeteringen. Voor velen was de huidige situatie in de tunnel een bron van ergernis.