De staat van Heeze: Fietstunnel

tunnel

Heeze is een fraai dorp met veel groen en leuke plekjes. De verloedering slaat echter toe waardoor het gevoel van onveiligheid weer toe kan nemen. Een van de plekken die eens aangepakt zou moeten worden is de fietstunnel onder het station van Heeze.

De tunnel is voor veel bezoekers aan ons dorp een eerste kennismaking. Een kennismaking die het dorp geen eer aan doet, helaas. Het is ook de verbinding voor bewoners van de Weibossen en De Nieuwe Hoeven om scholen of werk te bereiken of alleen al de andere kant van het station te komen.

Hoewel het station – in april van dit jaar – door de NS is aangepakt (nieuwe banken, betere verlichting en een likje verf) heeft de gemeente dit niet aangegrepen eens naar de fietstunnel te kijken of er onderhoud nodig was.
Buurtbewoners en mensen die de tunnel veelvuldig gebruiken luiden de noodklok.

De fietstunnel maar ook de toegangspaden verkeren in een slechte toestand. Naast graffiti op de muur – heel makkelijk te voorkomen door kunstenaars te vragen een blijvend graffiti-kunstwerk op de muur te spuiten – zwerft er te vaak afval rond, van rottend fruit tot chips zakken. Vaak ruimen omstanders deze op maar er is natuurlijk een grens. De randen van de trap brokkelen af of zitten los. De treden zijn smerig of glad. Alles bij elkaar is het een smoezelig geheel.

Tijd voor enige actie lijkt mij.

Foto’s en tekst: Joost HeesselsZie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl