Opening van het vernieuwde Sint Maartenshuis speciaal voor jongeren

Foto’s: FotomomentjeCelina | Tekst: Redactie Mijn Heeze

Na een uitgebreide renovatie is het Sint Maartenshuis heropend als een levendig jongerencentrum, een project dat tot stand is gekomen dankzij de inzet van jongerenwerkers Sylvain van Veen, Wendy Lina, en Jaap Henst. Met de hulp van vrijwilligers van Cordaad Welzijn, de gemeente Heeze-Leende, en de creatieve input van de jongeren van Social Creative Cloud, heeft het centrum een nieuwe impuls gekregen. Hun gezamenlijke inspanningen hebben het Sint Maartenshuis weer tot een bruisende plek voor de jeugd gemaakt.

Vandaag om 15:30 uur werd het vernieuwde jongerencentrum officieel geopend door wethouder Maaike van Breugel-Smolders. Tijdens de feestelijke opening, die gezellig druk was, gaf een van de kinderen een indrukwekkend viooloptreden voordat de wethouder het centrum officieel opende met een spel als cadeau.

Het Sint Maartenshuis biedt verschillende ruimtes met diverse activiteiten:

  • Brainstormruimte: Voor creatieve ideeën en overleg.
  • Piano en flipperkast: Voor ontspanning en plezier.
  • Game-ruimte: Voor de gamers onder de jeugd.
  • Muziekruimte: Uitgerust met keyboard en microfoon voor muzikale expressie.
  • Creatieve ruimte met keuken: Voor kookactiviteiten en creatieve projecten.
  • Huiswerk- en vergaderruimte: Voor studie en overleg.

Een van de hoogtepunten van de heropening is de wekelijkse bakactiviteit die elke donderdag om 15:30 uur plaatsvindt. Iedereen die wil, kan deelnemen aan het koekjes bakken, met ingrediënten gesponsord door De Molen, de geitenboerderij, en de Spar in Sterksel.

Het vernieuwde centrum is niet alleen een plek voor ontspanning, maar ook voor inspraak. Overal hangen post-its waarop jongeren hun ideeën kunnen aandragen voor toekomstige activiteiten.

Kom langs, doe mee en maak deel uit van deze inspirerende plek voor de jeugd!