Opening plantdag het Merlebosje: Een Tiny Forest met Water

Vanmorgen om 09:00 uur opende leerlingen en de schooldirecteur van Basisschool Merlebos samen met vertegenwoordigers van sponsor VolkerWessels, IVN Heeze-Leende, en wethouder Groenewoud van de Gemeente Heeze-Leende gezamenlijk de plantdag van het Tiny Forest in de Spinner. Tijdens deze opening werd ook de naam onthuld van wat nu officieel bekendstaat als “Het Merlebosje”. Tot 14:00 uur vanmiddag hebben de leerlingen zich actief ingezet om beplanting aan te brengen in dit bijzondere bosje.

Omslag Foto: Margot Van Den Boer, Overige foto’s: Joost Heessels | Tekst: Joost Heessels

Heeze heeft de nationale primeur van een Tiny Forest MET water! Het Tiny Forest is namelijk gevestigd in een deel van een wadi (natuurlijke waterbergplaats). Geen enkel Tiny Forest beschikt over water in Nederland. Het Merlebosje dus wel.

Voor Basisschool Merlebos voegt Het Merlebosje een extra dimensie toe aan het begrip ‘groene school’. Het bos is namelijk ontstaan op de plek waar vroeger de oude school stond, waardoor het niet alleen een groene oase is maar ook een plek vol herinneringen en symboliek.

En alsof dat nog niet genoeg is, voor Basisschool Merlebos heeft Het Merlebosje een extra betekenis. Het ligt letterlijk op de plek waar vroeger de oude school stond. De school gaat het Merlebosje gebruiken voor haar lesprogramma.

[ngg src=”galleries” ids=”17″ display=”pro_mosaic”][ngg src=”galleries” ids=”18″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]