Open sollicitatieprocedure voor nieuwe wethouder Heeze-Leende gestart

Na het vertrek van Jan de Bruin per 1 maart 2024 als wethouder van de gemeente Heeze-Leende, is de gemeenteraad op zoek naar een nieuwe wethouder voor de resterende bestuursperiode.

Foto: Mijn Heeze | Tekst: Gemeente Heeze-Leende

De gemeenteraad van Heeze-Leende, bestaande uit 7 fracties (17 raadsleden), heeft bij de start  van de bestuursperiode 2022-2026 samen een raadsprogramma opgesteld. Dit programma is gericht op het welzijn en de toekomst van de inwoners van Heeze-Leende en vormt de gezamenlijke opdracht van de raad aan het college van burgemeester en wethouders. Het raadsprogramma benoemt de belangrijkste ontwikkelingen die de raad voor ogen heeft gedurende de periode 2022-2026 met een aantal prioriteiten. Bij de voordracht en benoeming van de 3 wethouders destijds, zijn zij bewust niet door 1 fractie, maar de raad als geheel voorgedragen voor benoeming, dit in lijn met dit raadsprogramma.

Na het vertrek van Jan de Bruin hebben de 7 fractievoorzitters weer overleg gevoerd. Gezamenlijk zijn zij tot de conclusie gekomen dat zij niet alleen opnieuw een voordracht vanuit de hele raad wensen, maar dit keer ook de mogelijkheid willen benutten om ook buiten het eigen netwerk te willen zoeken naar potentiële kandidaten. Daarom wordt er een open procedure opgestart op basis van een duidelijke profielschets. Het vinden van de juiste persoon met de juiste competenties staat hierbij centraal.

© 2024 Mijn Heeze