Op pad met ANWB AutoMaatje Heeze-Leende.

ANWB AutoMaatje Heeze-Leende is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.

Foto en tekst: CORDAAD

Aanmelden deelnemer

Ben je minder mobiel en wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Is er geen redelijk alternatief? Is zelf regelen lastig en kun je geen redelijk beroep doen op vervoer met indicatie? ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Tegen een onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer (en eventuele parkeerkosten) rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Ze bieden je een helpende hand als je die nodig hebt en wie weet ontstaat er wel een waardevol contact tussen jou en de chauffeur. 

Hoe het werkt:

  • Neem contact op met ANWB AutoMaatje Heeze-Leende via 06- 57 38 43 07 en meld je gratis aan als deelnemer. 
  • Voor het aanvragen van een rit neem je minimaal twee werkdagen van tevoren contact op met ANWB AutoMaatje Heeze-Leende.
  • Er wordt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs voor je gezocht, die je op het door jou gewenste tijdstip kan rijden.
  • Je wordt teruggebeld als er een chauffeur beschikbaar is en je krijgt een inschatting van de vergoeding aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor je gaat rijden.
  • Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger aan het einde van de rit.
  • Om gebruik te maken van ANWB AutoMaatje hoef je geen lid te zijn van ANWB.