Ook Heezenaar betrekt sociaal huurappartement Leende

Op woensdagochtend 27 maart was het een feestelijke dag in Leende toen de sleutels van de gloednieuwe appartementen officieel werden overhandigd aan de nieuwe bewoners. De eer van deze overdracht viel te beurt aan wethouder Robert Groenenwoud en Marinus Biemans, directeur van woCom. Dit vond plaats in het bijzijn van familieleden, buurtbewoners en andere genodigden.

Tekst en Foto’s: Hans van den Broek/ RTV Horizon

Het bijzondere aan deze woningen is dat ze modulair in een fabriek zijn vervaardigd en vervolgens in slechts enkele weken ter plekke woonklaar zijn gemaakt. Dit innovatieve proces maakte het mogelijk om op korte termijn betaalbare en duurzame huisvesting te bieden aan mensen die het nodig hebben.

Een symbolische en passende openingshandeling markeerde het begin van een nieuw hoofdstuk voor de bewoners en de buurt: de onthulling van een bijenhotel. Dit initiatief onderstreept niet alleen het belang van duurzaamheid, maar versterkt ook de band tussen de nieuwe bewoners en de natuurlijke omgeving.

De eerste bewoners van deze prachtige nieuwe woningen zijn vijf jongeren uit Leende, één uit Heeze, één uit Sterksel en drie statushouders. Voor hen betekenen deze appartementen niet alleen een dak boven hun hoofd, maar ook een kans op een nieuwe start en een betere toekomst.