Ook Heeze in het teken van Warmetruiendag

Aangemoedigd door een interessante klimaatcursus, georganiseerd door het IVN Heeze-Leende, zijn breigroepvriendinnen Ine Troelstra en Marleen Hoogendam een breigroep gestart voor Warmetruiendag. Bibliotheek Dommeldal werkte graag mee, en op vijf momenten is er in de verschillende dorpskernen actief gebreid.

Ine heeft in die tijd samen met de breigroep en enthousiastelingen een klimaatsjaal gemaakt voor de nieuwe burgemeester. Dhr. Teun Heldens, die op 1 februari zijn ambt zal aanvaarden, krijgt de sjaal op 2 februari uitgereikt.

Voor (en hopelijk ook mét) de gemeenteambtenaren zal de breigroep vrijdagochtend in de hal van het gemeentehuis vingerloze handschoenen en polswarmers breien gedurende de ochtend. Neem dan ook vooral een kijkje in het gemeentehuis tussen 10:00 uur en 12:15 uur.

Afbeelding van Kartashova via Pixabay | Tekst: warmetruiendag.nl

Dit jaar speelt Energieverglijker.nl in op warmetruiendag door een handig dossier samen te stellen met 101 praktische bespaartips. Het dossier van Energieverglijker bevat niet alleen handige tips voor thuis, maar ook voor bijvoorbeeld de tuin en de auto. Het dossier biedt een schat aan informatie voor iedereen die zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen.