Ook gratis vangactie voor schuwe katten in onze gemeente

Afbeelding van Dominik Rheinheimer via Pixabay | Tekst: Redactie Mijn Heeze

Dierenasiel Stichting ROZE voert gratis vangacties uit voor schuwe (verwilderde) en/of schuurkatten. De katten worden gecastreerd of gesteriliseerd en daarna weer teruggeplaatst op de vanglocatie. In samenwerking met de gemeentes worden deze vangacties mogelijk gemaakt. Tijdens de castratie of sterilisatie worden de katten ook gechipt, ontwormd, ontvlooid en krijgen ze een gezondheidsbehandeling. Na de behandeling leiden de volwassen katten een rustiger en gezonder leven; ze worden er dus beter van. Ook blijven de katten meer op het erf en vermindert de overlast zoals vechten en sproeien enorm.

Jonge kittens worden gesocialiseerd om als huiskat geplaatst te worden. Heeft u of weet u een groep verwilderde zwerfkatten? Maak dan een melding via onze website: www.rozeindhoven.nl/verwilderde-katten. Hier is ook meer informatie te vinden over onze werkwijze.

Helpt u mee om het leven van deze katten te verbeteren? Meld ze aan en draag bij aan een diervriendelijke oplossing voor zwerfkattenoverlast!