Ook burgemeester Heldens is Brabantsedag-ambassadeur

Beeld en tekst: Stichting Brabantsedag

Ook burgemeester Heldens is Brabantsedag-ambassadeur

Op woensdag 19 juni nam burgemeester Teun Heldens van Heeze-Leende de oorkonde in ontvangst die hoort bij zijn nieuwe Brabantsedag-ambassadeurschap.

De nieuwste ambassadeur maakte op bijzondere wijze kennis met de Brabantsedag in 2023: in de volle regen op de oprit van een wildvreemde kreeg hij een paraplu in handen, werd hij welkom geheten in Heeze – hij wist nog niet dat het zijn nieuwe werkomgeving zou worden – en genoot hij van de theaterparade.

Met de oorkonde is officieel gemaakt wat eigenlijk al bekend was: Teun Heldens, sinds 1 februari 2024 burgemeester van Heeze-Leende, is vanaf nu ambassadeur voor de Brabantsedag.

In zijn introductie vertelde hij meteen over hoeveel belang hij hecht aan gemeenschapszin. Sterker nog, hij gaf aan dat de Brabantsedag één van de aantrekkelijke aspecten was om voor Heeze-Leende te kiezen.

Het ambassadeurschap is een eer die niet zomaar iedereen ten deel valt. De criteria: Brabantsedag-ambassadeurs zijn mensen met grote liefde voor Brabant, die de zachte G omarmen en die het verenigingsleven een warm hart toedragen en dat uitdragen.

Burgemeester Heldens bevindt zich in goed ambassadeursgezelschap van onder anderen Commissaris van de Koning Ina Adema, musici Björn van der Doelen en Gerard van Maasakkers, acteur Mike Weerts en taalkundige Wim Daniëls.

De oorkonde werd overhandigd door Louise Niesten van Brabantsedag-werkgroep Marketing & PR.