Ontmoet Oekraïense vluchtelingen en leer over hun verhalen

Foto en tekst: Gemeente Heeze-Leende

Sinds begin deze maand vangt Landgoed Mariahoeve 150 vluchtelingen uit Oekraïne op. Na een intensieve voorbereiding zijn er op deze locatie ruim 30 woonunits geplaatst. Deze woonunits vormen een tijdelijk thuis voor veelal gezinnen uit de oorlogsgebieden in Oekraïne. De huisvesting en opvang zijn gepland voor een periode van 24 maanden.

Voor ons als gemeente is het de eerste keer dat we op zo’n schaal mensen opvangen. We hebben er veel energie in gestoken om te zorgen dat de vluchtelingen een eigen plek hebben waar ze veilig kunnen verblijven. Samen met lokale vrijwilligersorganisatie Graaggedaan, Cordaad en inwoners, willen we hen graag onze gastvrijheid aanbieden gedurende hun verblijf.

Op 22 juni aanstaande, tussen 13.00 en 16.00 uur, stellen we de locatie open voor iedereen die geïnteresseerd is in de opvang en huisvesting van de vluchtelingen. Er zijn mensen uit de organisatie die rondleidingen verzorgen. Een paar woonunits kunnen worden bezocht. Ook zijn er enkele Oekraïense vluchtelingen aanwezig om vragen te beantwoorden en om hun verhaal te delen.

Mocht je interesse hebben om een bezoek te brengen aan Landgoed Mariahoeve op 22 juni, meld je dan aan via opvang@heeze-leende.nl. Geef in de reactie aan met hoeveel mensen je komt en wie er komen. We hebben graag een indicatie van het aantal bezoekers dat we mogen verwelkomen op deze dag.

Kom en ontdek hoe we samen een veilig thuis creëren voor hen die het het hardst nodig hebben.