Ontdek of je recht hebt op extra geld met de Voorzieningenwijzer

In Nederland zijn er tal van regelingen en toeslagen beschikbaar om inwoners te ondersteunen. Dit kan een welkome financiële aanvulling zijn voor iedereen die het goed kan gebruiken. Maar hoe weet je welke regelingen voor jou van toepassing zijn en hoe vraag je ze aan?

Afbeelding van Wolfgang Claussen via Pixabay | Bron tekst: Gemeente Heeze-Leende. (z.d.). Het geld krijgen waar je recht op hebt door de Voorzieningenwijzer. Heeze-leende. https://www.heeze-leende.nl/het-geld-krijgen-waar-je-recht-op-hebt-door-de-voorzieningenwijzer

De Voorzieningenwijzer is er om je hierbij te helpen. Deze handige tool is niet alleen gericht op toeslagen en regelingen, maar biedt ook ondersteuning bij het kiezen van een zorgverzekeringspakket en energieleverancier.

Je kunt de Voorzieningenwijzer zelfstandig invullen, maar als je hulp nodig hebt, staan adviseurs voor je klaar. Ze komen zelfs bij je thuis voor een gratis adviesgesprek.

Wat biedt de Voorzieningenwijzer?

De Voorzieningenwijzer biedt een overzicht van alle beschikbare regelingen, zodat je kunt ontdekken waar je recht op hebt. Gemeente Heeze-Leende is enthousiast aangesloten bij dit initiatief, samen met tientallen andere gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties.

Hoe werkt het?

Op de website www.datgeldtvoormij.nl/heeze-leende vind je een overzicht van zowel landelijke als gemeentelijke steunmaatregelen. Via deze applicatie kun je zelf controleren op welke regelingen je aanspraak kunt maken. Als je dat wenst, kun je via de website ook meteen een gratis adviesgesprek aanvragen of bellen voor een afspraak op 06-57994904.

Aanvraag

Aanvragen die via www.datgeldtvoormij.nl/heeze-leende worden ingediend, worden behandeld door Cordaad Welzijn. Als je niet zo handig bent met de computer, kun je ook telefonisch een afspraak maken met Cordaad via nummer 040-2046614, op werkdagen van 10:00 tot 12:30 uur.

Gesprek

Binnen één week na het indienen van een aanvraag neemt een consulent contact met je op om een persoonlijk adviesgesprek te plannen. Tijdens dit gesprek wordt samen met jou bekeken of je in aanmerking komt voor gemeentelijke regelingen of toeslagen van het Rijk. Daarnaast wordt gekeken of jouw zorgverzekeringspakket en energiecontract het beste bij je passen en of je recht hebt op teruggave van de inkomstenbelasting.

Geregeld

De adviseur kan eventuele aanvragen en regelingen meteen voor je in gang zetten. Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. Jouw gegevens worden nooit zonder jouw toestemming gedeeld.

Gemiddelde besparing van € 500 per jaar

Na het adviesgesprek blijkt dat huishoudens gemiddeld € 500 per jaar kunnen besparen. Wil je ook ontdekken of je meer geld kunt overhouden aan het einde van de maand? Neem dan een kijkje op www.datgeldtvoormij.nl/heeze-leende. Het is de eerste stap naar financiële zekerheid en meer ruimte in je budget.