Ontdek de Nieuwe Podcast over Erfgoed!

De gemeente Heeze-Leende, in haar streven naar een eigentijdse, groene identiteit, zet in op een harmonieuze samensmelting van natuur, toerisme en lokale economie. In deze gemeente geldt het principe: waardevolle geschiedenis vormt de basis voor het heden, en het heden legt de fundamenten voor de toekomst.

Foto: Afbeelding van Studio_Iris via Pixabay | Tekst: Gemeente Heeze-Leende

Meer dan slechts stenen en monumenten, wordt erfgoed hier beschouwd als een unieke plaats of plek, een herkenbaar en betekenisvol element dat een gevoel van thuis zijn creëert. Wouter Kreike, adviseur erfgoed en ruimtelijke kwaliteit, neemt ons mee op een fascinerende reis langs de doorgaande wegen van Heeze, waar hij zijn diepgaande inzichten deelt over zijn werk.

Een bijzondere stop op deze reis is een bezoek aan een oude boerderij, waar eigenaar Hans ons verwelkomt en inzicht geeft in de noodzakelijke verbouwingen die plaatsvinden. Hij deelt op respectvolle wijze zijn benadering van renovatie en laat zien hoe hij de rijke geschiedenis van het erfgoed in stand houdt.

Benieuwd naar de details van Hans’ verbouwingsaanpak en wat Heeze zo bijzonder maakt volgens onze erfgoedspecialist? Deze en andere boeiende verhalen komen tot leven in de onderstaande podcast. Ontdek samen met ons de betekenis van erfgoed, de verhalen achter de monumenten, en hoe deze elementen de identiteit van Heeze-Leende weerspiegelen. Luister naar de stemmen die het verleden doen herleven en de toekomst vormgeven. Veel luisterplezier!