Officieel programma met Aubade op het Gemeentehuisplein

Foto’s: FotomomentjeCelina | Tekst: Redactie Mijn Heeze

Na de kleurrijke optocht van de kinderen vierde onze gemeente Koningsdag met het officiële programma op het Gemeentehuisplein. De Gildes van Sint Agatha en Sint Joris stonden al in vol ornaat gereed, terwijl op het bordes leden van het Oranje Comité en onze kersverse burgemeester, Teun, zich verzamelden. Voor burgemeester Teun betekende dit zijn eerste Koningsdag als burgervader van onze gemeente.

Na een hartelijke toespraak van burgemeester Teun, gericht tot de gelukkigen die gisteren geëerd werden met een lintje, was het tijd voor het imposante vaandelzwaaien door de gezamenlijke gildes. Vervolgens brachten het Tamboerkorps NAT (Net als Toen) en Fanfare St. Nicasius de klanken van de Aubade ten gehore, gevolgd door enkele andere muziekstukken die de feestelijke sfeer verder verhoogden.

De bijeenkomst op het plein werd feestelijk afgesloten met de prijsuitreiking van de versierde fietsenoptocht, het hoogtepunt waar vele kinderen reikhalzend naar hadden uitgekeken. Voor zes gelukkige kinderen werd het lange wachten beloond met een welverdiende prijs.