Vrijwilligers vertellen: Wereldwinkel Heeze

Marianne van der Palen-Looymans (74 jr) en Gertrud Mulder-Baudoin (55 jr).

In Heeze, Leende en Sterksel zijn ca. 4000 vrijwilligers van alle leeftijden met plezier aan het werk. Het woord is deze keer aan de Wereldwinkel.

CADEAUS

‘Echt, de leukste cadeaus van heel Heeze zijn bij ons te koop! En er wordt ook nog eens iets goeds gedaan met je geld’, aldus Gertrud die nu ruim een jaar vrijwilliger is bij de Wereldwinkel. ‘We zouden het best fijn vinden als er nog meer mensen onze winkel binnenstappen. Iedereen is welkom. Soms lijkt het wel of men eerst een drempel over moet. En dat geldt voor klanten maar ook voor nieuwe vrijwilligers die we overigens heel goed kunnen gebruiken’.

MEXICO EN VILT

Welke producten spreken jullie zelf het meest aan? Er wordt nagedacht. Marianne: ‘ik vind eigenlijk heel veel leuk maar ik zit nu toevallig voor de beelden uit Mexico en die vind ik echt bijzonder. Vooral die vrouwenfiguren’

Gertrud hoeft helemaal niet lang na te denken en zegt resoluut ‘vilt, alles met vilt, zo’n mooi materiaal. Daar zou ik zelf ook wel eens iets mee willen proberen’. Maar misschien eerst maar eens een cursus, het schijnt nogal een bewerkelijk goedje te zijn’.

FAIRTRADE EN STREEKPRODUCTEN

Marianne: ‘de kracht van onze winkel is dat de artikelen die we verkopen uniek en authentiek zijn. We weten uit welke landen ze afkomstig zijn en dat een deel van de opbrengst echt bij de makers zelf terecht komt. Elke maand worden er nieuwe artikelen ingekocht. Het assortiment wisselt dus vaak en het verveelt dan ook nooit om hier te werken. Je blijft ontdekken’.

‘Honing, direct van de imker, wol van de schaapsherder, theedoeken uit het Weverijmuseum om maar een paar streekproducten te noemen. Wij zijn er heel blij mee’, aldus Marianne. ‘En we kunnen er nog meer gebruiken’. We houden ons aanbevolen.

Gertrud: ‘door de verkoop van de streekproducten zien mensen ook het fairtrade aanbod en dat is precies de bedoeling’.

MOTIVATIE

Gertrud is verhuisd van Leende naar Heeze, en ja wat moet je dan? Zo snel mogelijk integreren!

‘Ik heb met volle overtuiging voor deze winkel gekozen, ik pas hier gewoon, ik hou van andere culturen, ik kan hier mijn ei kwijt, ik hou ervan om mensen te helpen. En ik kan hier helemaal mezelf zijn. Als ik denk dat bijvoorbeeld de etalage net wat beter of mooier kan, dan doe ik dat. Die ruimte is er gewoon. Ik voel me hier helemaal prima’.

Marianne is al ruim 12 jaar vrijwilliger in de Wereldwinkel. ‘Ik was destijds op zoek naar een nieuwe uitdaging en dit kwam op mijn pad. Mijn schoonzus werkte hier al en die zei ‘kom er gezellig bij’ en dat heb ik dus gedaan. Nooit spijt van gehad. Ik vind eigenlijk alles hier leuk, de contacten met de collega’s, de klanten en de inkoop uiteraard’.

PROEFDRAAIEN

‘Veel van de vrijwilligers werken al heel lang voor de wereldwinkel en dus is ook de gemiddelde leeftijd vrij hoog. En dat terwijl we een mooi assortiment hebben dat eigenlijk jong én oud aanspreekt.

Het is voor ons tijd om aan de toekomst te denken. Dus ben je gastvrij, open, positief en geïnteresseerd in andere culturen kom dan eens proefdraaien als vrijwilliger. Je bent van harte welkom. Je zult er geen spijt van hebben. Bel, mail of stap de drempel over van jezelf en van onze winkel’.

Wereldwinkel Heeze, Kapelstraat 24. Telefoon 040 2260664.

Email heeze.wereldwinkel@gmail.com

Cordaad Heeze Leende wenst jullie veel klanten, vrijwilligers en een mooie toekomst.

Interview Jos van Lamoen-Ghijssen

Bron foto: CORDAAD, op de foto staan Marianne van der Palen-Looymans (74 jr) en Gertrud Mulder-Baudoin (55 jr).

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl