Tweede Tiny Forest komt in de Groene Spinner.

spinner (1)

Er komt een tweede Tiny Forest in Heeze. En deze komt ergens in De Groene Spinner. Dit gebeurt in samenwerking met IVN Natuureducatie en basisschool Merlebos als partners. Het Tiny Forest wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van VolkerWessels.

Maar wat is een Tiny Forest eigenlijk? Het is een klein bosje dat wordt aangelegd in de stad of dorp. Het doel van een Tiny Forest is om te laten zien wat de natuur kan doen in de bebouwde omgeving. Het is belangrijk dat mensen begrijpen hoe belangrijk natuur is, ook als je in de stad woont.

Om te laten zien hoe krachtig zo’n Tiny Forest kan zijn, gaat Earthwatch Europe metingen doen samen met buurtbewoners en kinderen. Zo kunnen we meten hoeveel planten en dieren er in het Tiny Forest leven en hoeveel CO2 er wordt opgenomen. Door dit onderzoek kunnen we nog beter begrijpen wat de effecten van het Tiny Forest zijn op de lokale biodiversiteit en verkoeling.

Kortom, het Tiny Forest biedt een unieke kans om de kracht van natuur in de bebouwde omgeving te ervaren en te begrijpen.

Bron: Gemeente Heeze-Leende

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl