Tiny Forest van het Merlebos mogelijk een wetland

wetlands

Op initiatief van de gemeente, Basisschool Merlebos en IVN zal dit najaar het tweede Tiny Forest in de gemeente worden aangeplant. Na gezamenlijk overleg is een geschikte locatie gevonden voor het bos, namelijk op het grasveld nabij de wadi. Er bestaat zelfs een mogelijkheid dat het Tiny Forest deels in de wadi wordt aangelegd, waardoor het een soort ‘Wetland Tiny Forest’ zal zijn. Omwonenden zullen deze week per post op de hoogte worden gebracht van de gekozen locatie.

Het project omvat ook een samenwerking met Earthwatch, waarbij inwoners de mogelijkheid hebben om zich aan te melden als bosopzichter. Deze vrijwillige bosopzichters zullen het Tiny Forest na de aanplantperiode monitoren. Inwoners van zullen binnenkort via verschillende gemeentelijke kanalen, zoals de nieuwsbrief en social media, geïnformeerd worden over de mogelijkheid om als bosopzichter deel te nemen aan dit project.

Aandacht voor natuur

Het Tiny Forest initiatief is een groeiende trend in Nederland en heeft als doel om natuurrijke plekken in steden te creëren, waar mens en natuur elkaar kunnen ontmoeten. Deze kleine bossen, ter grootte van een tennisveld, hebben een positieve invloed op de biodiversiteit, de luchtkwaliteit en het welzijn van de lokale gemeenschap.

De gemeente is verheugd over het tweede Tiny Forest in de gemeente en hoopt dat dit project bijdraagt aan een groenere en gezondere leefomgeving voor alle inwoners. Het gemeentebestuur roept daarom de inwoners op om het initiatief te ondersteunen en betrokken te raken bij de realisatie en het onderhoud van het Tiny Forest.

Foto: Heessels, JJJ. (2023, 3 juni) / Tekst: IVN Heeze-Leende. (2023, 3 juni, 10:17 uur)

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl