Sint Jorisgilde viert patroonsdag met huldiging van keizer Wim Snoeijen

Sint Joris Gilde 230423 (1)

Op zaterdag 22 april 2023 vierde het Sint Jorisgilde Heeze haar patroonsdag met een druk programma vol traditie en gezelligheid. Na een eucharistieviering in de Sint Martinuskerk en gevendel voor kapelaan Hans van der Donk, werd het gilde ontvangen op het gildeterrein ‘De Santen’. Hier stond keizer Wim Snoeijen in het middelpunt van de belangstelling, omdat hij maar liefst 60 jaar lid is van het gilde.

Opper-Deken Peter Janssen sprak vol lof over de verdiensten van Snoeijen voor het gilde. Zijn vrouw Lies kreeg als aandenken bloemen en Snoeijen zelf ontving een fles Sint Joriswijn uit 1963 en een ingelijste foto van het gilde in de nieuwe uniformen. Ook ontving hij een onderscheiding in goud met rozet van de Bond van schuttersgilde Kring Kempenland. Na de felicitaties van de gildebroeders en -zusters en de aanwezige familie van Snoeijen, werd er geschoten om de Sint Joris wisselbeker. De eer ging naar André Kessels.

Na een lekkere gildelunch was het tijd voor het middagprogramma. Hierbij stond een schietwedstrijd op het programma. Ad van Eersel, Jan van Lierop en Mien van Eersel waren de winnaars van de wedstrijd met respectievelijk het groot gildegeweer en het klein gildegeweer.

In de avond werd Tineke van Hemert-van Bree gehuldigd omdat zij al 40 jaar trouwe begunstiger is van het gilde. Na een gezellige BBQ werd de avond afgesloten met een quiz met een verrassende uitslag.

Het was een geslaagde dag vol traditie en gezelligheid voor het Sint Jorisgilde Heeze.

Bron Foto: Sint Jorisgilde Heeze

[metagallery id=40408]

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl