Prijsuitreiking aan winnaars Mooiste Boom

naamloos-12 (1) (1)

Afgelopen dinsdag ontvingen de winnaars van de verkiezing van de boom van het jaar 2023 hun prijs, een “jonkie” van de zomereik die op het grasveldje van de Stoelenmatter/Tinnegieter in Heeze staat. Deze boom kreeg de meeste stemmen bij de verkiezing die onlangs door IVN Heeze-Leende was uitgeschreven. Uit degenen die op de boom gestemd hadden werd uiteindelijk één winnaar geloot, Marloes van der Weele uit Heeze. De inlandse eik werd gekozen uit 10 genomineerde bomen, allen uit Heeze, Leende en Sterksel. De winnende eik werd genomineerd door Piet den Besten uit Heeze. In totaal werden 46 bomen genomineerd.

Beide prijswinnaars ontvingen een certificaat en een Wonderboom, een boom uit de wolfsmelkfamilie. De zomereik zelf wordt in het najaar geleverd en geplant vanwege het plantseizoen. De plaats wordt in overleg met de winnaars bepaald. In ieder geval één boom komt in de wijk De Bulders te staan.

De prijzen werden uitgereikt door Robert Groenewoud, wethouder van de gemeente. In zijn toespraakje memoreerde de wethouder het belang van bomen voor een gezonde leefomgeving.

Op de foto de twee prijswinnaars, geflankeerd door de wethouder en de voorzitter van het IVN, Ben Pollmann. 

bron foto: Cox, Truus. (2023, juli 25), naamloos-12.jpg | Bron tekst: Krielaart, Ruud (2023, juli 25) Prijsuitreiking aan winnaars Mooiste Boom

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl