Op zoek naar de perfecte burgemeester voor Heeze

Gemeentehuis

Burgemeester Paul Verhoeven gaat met pensioen vanaf februari 2024, wat betekent dat gemeente Heeze-Leende op zoek is naar een nieuwe burgemeester.

Na het ontvangen van diverse waardevolle inbreng van inwoners, medewerkers, raadsleden en wethouders is er een profielschets opgesteld. Het opstellen van een profielschets is een belangrijke stap in het selectieproces van een nieuwe burgemeester. Het biedt de gemeente de mogelijkheid om de gewenste kwalificaties, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen van de toekomstige burgemeester vast te leggen. Door middel van de profielschets kan de gemeente gericht op zoek gaan naar kandidaten die aansluiten bij de behoeften en ambities van Heeze-Leende. Het is een instrument dat ervoor zorgt dat de selectieprocedure transparant en objectief verloopt, en dat de gemeente de juiste persoon kan vinden die het beste past bij de uitdagingen en kansen van onze gemeente.

In de profielschets zijn ingebrachte ideeën en suggesties zorgvuldig verwerkt. “We zijn erg blij met de inbreng van zoveel mensen. Dat zorgt ervoor dat we in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester goed kunnen aansluiten bij de wensen en behoeften van onze gemeenschap”, aldus Miranda ten Hout, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Op 3 juli stelt de raad de profielschets vast en wordt deze officieel overhandigd aan de commissaris van de Koning, mevrouw Ina Adema. Dan kan de zoektocht écht beginnen. De vacature wordt op 10 juli 2023 gepubliceerd in de Staatscourant en daarna samen met de profielschets via de website van de provincie en de gemeente openbaar gemaakt. Geïnteresseerden kunnen vanaf dan solliciteren.

Gemeente Heeze-Leende bedankt iedereen die inbreng heeft geleverd voor de profielschets. Samen zorgen we ervoor dat Heeze-Leende een gemeente blijft waarin we trots zijn om te wonen. Bekijk de profielschets en bijbehorende documenten op de website www.heeze-leende.nl.

Bron foto: Heessels, JJJ. (2022, 8 oktober) gemeentehuis.svg / Bron tekst: Gemeente Heeze-Leende. (2023, 27 juni). Op zoek naar de perfecte burgemeester voor Heeze-Leende Profielschets gemaakt mede dankzij inbreng van inwoners! [Persbericht].

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl